donderdag 5 april 2012

Zondag 25 maart - De vierde en laatste dag van de Trekking - President's Trek van Australian Camp naar Dhampus Phedi

Geen zonsopgang vandaag. Tenminste wij zien hem niet. Gombu vertelt vannacht bij onze tent een hert te hebben gezien en gehoord. Hij maakte blijkbaar nogal veel kabaal. Maar daar hebben we fijn niks van gehoord. Het idee een hert langs je tent........ Toch niet in de denken?

We beginnen na het ontbijt aan het laatste gedeelte van de tocht. We lopen langs het kantoor van de "National Trust for Nature Conservation", het officiële eindpunt van de trekking. We krijgen daar het bewijs uitgereikt dat we tocht hebben uitgelopen. We mogen trots zijn op onszelf en dat zijn we dan ook.

Gombu heeft besloten mij het allerlaatste niet officiële stuk niet te laten lopen. Het is een lange  steile bergtrap en mijn knieën willen nu echt niet meer. Om half tien stap ik met Gombu in een Jeep. Het zal vechten worden om een plekje dus hij zet mijn rugtas alvast op de achterbank. 

Margreet en de kok lopen verder. We doen wedstrijdje wie er het eerst is. Eer we rijden zitten er vijftien mensen in en op de Jeep. Voorin vier. Een passagier bijna op schoot bij de chauffeur. Vier op de achterbank. Vier in het bakkie. Twee op het dak en eentje hangt aan de zijkant. Hilarisch. Leuk om ook dit eens een keer mee te maken. De Jeep rijdt op zijn gemak met een gangetje van vijftien kilometer per uur naar beneden. Hij kan echt niet sneller. Een pad wat je natuurlijk geen weg kunt noemen. En zo’n vracht……… Margreet heeft gewonnen en zit beneden al op ons de wachten.

In Pokhara krijgen we nog een lunch. Alle spullen die wij hebben gebruikt tijdens onze trekking worden schoongemaakt en opgeruimd.


Gombu bestelt een taxi en rijdt met ons mee naar het hotel in Pokhara. De taxi is weer zo’n gare bak. Rond 13.00 uur zijn we daar. Douchen………. Dat is natuurlijk het eerste wat we willen. Maar eerst onze rugtassen leeggooien. We willen een en ander uitwassen. Wat een puinhoop is het ineens op onze kamer. We zien dat het hotel ook een laundry service heeft. Dus besluiten we heel decadent onze zooi te laten wassen. Hoezo verwend????

We hebben een heerlijk middagje relaxen voor de boeg en daar gaan we fijn aan toegegeven. En nee, geen dutje deze keer, maar het verslag van de trekking op het noodboekje plaatsen en naar huis mailen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten