dinsdag 3 april 2012

Zondag 18 maart 2012 - Kathmandu en Patan


Na een redelijk goede nacht, we waren goed moe, zijn wij vandaag Kathmandu ingegaan. Schokkend om te zien hoe de mensen hier wonen. Door iedereen wordt op straat gespuugd. Helaas zijn er erg veel bedelaars en het valt niet mee om tegen de locale bevolking, die heel hard werkt om rond te kunnen komen, nee te zeggen tegen alle koopwaar. We zijn er een beetje zeer van onder de indruk. Echt vaak naar om te zien. Maar we hebben de opdracht gekregen hier weinig aandacht aan te besteden en dat is maar beter ook.

Heel veel tempels gezien, genoeg voor de hele vakantie. Bijna alle tempels hebben houtsnijwerk, wat zeer indrukwekkend is. Voor een meter houtsnijwerk zijn ze vier dagen bezig en als je bedenkt hoe hoog en breed de tempels zijn............

Eerst hebben we de Stupa van Swayambhunath bezocht met de alziende ogen van Boeddha, die alle vier de windrichtingen goed in de gaten houden. Het is het oudste Boeddhistische tempelcomplex in Kathmandu en ligt op een heuvel twee kilometer buiten de stad. Swayambhunath staat ook wel bekend als de apentempel. Een grote hoeveelheid apen loopt hier rond.

Vervolgens gaan we Kathmandu en Patan in. We bezoeken locale markten en we zien wederom drie of vier tempels. Genoeg nu even dus. 


Margreet is reeds beroemd in Kathmandu. Indische mannen komen op haar af om met haar op de foto te gaan. Het begint met drie man. De groep wordt aangevuld met acht man en en paar kinderen. Tevens wordt ze door de schooljeugd ook stiekem met hun mobieltjes op de foto gezet. Margreet moet ook maar geld gaan vragen de komende dagen. Het is ook elke vakantie raak. Wat een bekijks heeft zij met haar lengte van 1 meter 86. De Nepalezen zelf zijn ongeveer 1 meter 60.

Ook ik val op met mijn grijze kop. We zijn elkaar zo ook noooooit kwijt. 

We geven onze chauffeur Harry elke dag 200 rupees. (=2 Euro). Hij houdt altijd de deur van de auto voor ons open en doet hem ook weer netjes dicht en kijkt echt of al onze ledematen binnen zijn eer hij dat doet. Heel netjes. En hij is werkelijk een ster in het rijden in Nepal. We voelen ons geen moment onveilig bij hem in de auto. En dat is wel erg veel waard.

We hebben nog niet zoveel foto's gemaakt. Denk 400 met zijn tweetjes........... Van putdeksels, monniken, koeien op de weg, nummerborden van de auto's tot de apen en nog veel meer. En de smog boven Kathmandu niet te vergeten. 

Heerlijk morgen de natuur in. We beginnen met een rafttocht en rijden dan door naar Chitwan National Park. Maar nu eerst mijn vestje aan. Het is nu half zes geloof ik en het koelt al aardig af.Geen opmerkingen:

Een reactie posten