maandag 2 april 2012

Zaterdag 17 maart 2012 - Veilig aangekomen in Kathmandu


Het is er niet van gekomen mijn blog bij te houden tijdens onze rondreis. Ik wil er graag een mooi verslag van maken en daar ontbrak natuurlijk de tijd voor. Nu is het gedaan. Alle dagen zijn beschreven. Ik hoop dat ik hiermee iemand op het idee mag brengen deze schitterende reis naar Nepal te maken................ 


Na een lange vlucht zijn we geland in Kathmandu. Nu begrijpen wij waarom we een niet zo groot vliegtuig hadden en waarom piloten het vliegveld van Kathmandu niet echt prettig vinden om te landen.

Eerst moet er een hoge berg worden bedwongen om daarna heel snel te dalen en te landen op een niet echt gladde landingsbaan. Tenslotte moet de piloot flink in de remmen om voor de volgende berg tot stilstand te komen.

We worden door Marion voorgesteld aan onze chauffeur voor de komende vijftien dagen. Zijn naam is Harry. Grappige naam voor een Nepalees. We zijn er al snel achter dat Holland International een goede keuze heeft gemaakt. Harry is geweldig, leuk en heel erg vriendelijk. Hij is een jaar of vijfentwintig oud en rijdt als de beste.

Er bestaan in Nepal blijkbaar geen verkeersregels, er wordt wat af getoeterd, maar niet gefoeterd. Onze Harry houdt het bij een lach op zijn vrolijke toet.

Al snel arriveren we bij ons eerste hotel. Summit Hotel in Kathmandu. Het programma van onze rondreis is iets gewijzigd. De lodge in Nuwakot waar wij zouden verblijven is twee dagen geleden afgebrand. Heel erg jammer......  het zag er allemaal zo leuk uit. 
Alles is een dag vervroegd zodat we nu in plaats van een nacht, twee nachten in Bandipur zullen verblijven.

Na een heerlijk diner duiken we snel ons bed in. Morgen gaan we Kathmandu in en bezoeken we ook Patan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten