woensdag 4 april 2012

Dinsdag 20 maart 2012 - Olifantensafari en nog veel meer

Vandaag onze olifantensafari. Eerst een lekker ontbijt in de lodge, daarna even een paar minuten rijden tot de opstapplaats. We zijn er te vroeg dus lopen we even wat rond. We spotten al een ijsvogel.

Daar komen ze aan........ vijf olifanten met bak op de rug gevuld met vier toeristen per olifant. Nadat vier mensen zijn afgestapt mogen we via een trapje plaatsnemen op de geweldige rug van een olifant. En dan loopt ze over het gras, door een sloot het Chitwan National Park in.

Een ervaring op zich op zo vervoerd te worden. De tocht duurt ongeveer anderhalf uur. Onderweg zien we geen neushoorns waar wij op hopen, maar wel herten en een dier in de struiken die we niet kunnen plaatsen. De natuur is prachtig. Er zijn geen echte paden. Maar Olifant loopt door de bebossing. Geen struik is haar teveel.

Ook spotten we een marter en natuurlijk zien en horen we veel vogels. Na de tocht zien wij hoe de olifant zichzelf wast. En ja we hebben gefilmd. We mogen op de rug van de olifant gaan zitten om ook een douche te krijgen. Maar het water ziet er niet zo geweldig fris uit. En wij zijn dus voorzichtig met het water hier!We kijken langs de kant toe hoe andere mensen een olifantendouche nemen.

Na de lunch op de lodge mogen wij de kano in. Onderweg zien we apen en we worden ergens afgezet. En dan begint de jungletocht op zoek naar neushoorns.

Nou, we zien ze inderdaad. De gidsen horen ze al van ver. Blijkbaar is het voor Neushoorn tijd om ruzie te maken, want we moeten snel de andere kant op. Als de mannetjes ruzie maken moet je snel weg zijn, ze zien heel slecht maar hun reuk is geweldig en ze rennen veertig kilometer per uur. Dat verwacht je niet van zo’n log beest. Spannend is het wel.

Een krokodil ligt lekker te rusten op een zandbank. We zien tijdens onze wandeling heel veel pootafdrukken van tijgers en die leggen we ook vast op onze camera's. Aan het einde van de tocht zie we nog een babyneushoorn en als klap op de vuurpijl twee volwassen neushoorns die lekker in het water liggen. De gids maakt daarvan dichtbij met onze camera’s foto’s. Wij mogen niet dichterbij. De bomen die hier staan zijn niet echt klimvriendelijk. En we moeten toch de boom in als het gevaarlijk wordt. Maar wij zijn echt niet bang en zien wel wat ervan komt. We vinden onszelf wederom weer heel erg stoer. De jungletocht duurt langer dan gepland. We hebben genoeg water bij ons, maar we zijn blij weer bij de lodge te zijn.

Wederom heeft de kok erg lekker gekookt. We vragen hem hoe lang hij werkt op een dag. Van vijf uur in de ochtend tot elf uur in de avond. En dat zeven dagen per week als er toeristen zijn!!!
Van een CAO hebben ze hier nog nooit van gehoord en het salaris wat ze verdienen is werkelijk verschrikkelijk laag. Er heerst hier een werkloosheid van vijfenveertig procent en degene die werken verdienen gemiddeld € 300,-- per jaar!

Het is een ontzettend vriendelijk volk en je schaamt je werkelijk hoe rijk wij het hebben. Dus de economie hier maar stimuleren en geld uitgeven! Maar ja, alles kost hier werkelijk niks. Morgen gaan we in Pokhara nog proberen een trekkingsbroek te kopen. Hier kost zo'n broek ongeveer € 15,--  In Nederland betalen we daar gewoon € 80,-- voor.

We zijn er stik aan nu en kruipen lekker in ons harde mandje. Echt lekkere bedden kennen ze hier niet. Waarschijnlijk omdat ze zelf niet eens een bed zoals wij dat kennen hebben. Erg hé? 

We hadden voor morgenochtend nog de mogelijkheid om een babyolifantje te gaan bezoeken. Maar dat gaat niet lukken. Harry is de baas en we hebben weer een flinke reis voor de boeg.Geen opmerkingen:

Een reactie posten